Actualitat

Mesures econòmiques contra la crisi: què passa amb els refugiats?

By 17th març 2020 No Comments

No hem pogut llegir la totalitat del Decret-Llei que avui ha aprovat el Consell de Ministres telemàtic per afrontar la crisi econòmica que està provocant ja amb duresa l’emergència sanitària del coronavirus. La posada en escena de la roda de premsa oferta pel president Sánchez, que continua accentuant les apel·lacions al patriotisme i que usa termes més bèl·lics que no científics o directament racionals, no convida a l’optimisme, malgrat que ha promès salvar dels efectes de tal crisi en primer lloc els més vulnerables.


Podríem apostar, però, que no hi ha una sola línia ni un sol pensament dedicat als vulnerables entre els vulnerables, els refugiats, i els que aspiren a ser refugiats, i els que han estat desallotjats de la condició de sol·licitants d’asil.
Perquè potser bastaria en el seu cas que la maquinària burocràtica de la seva Administració es confinés també i parés d’emetre les resolucions denegatòries d’asil amb què està castigant les esperances de tantes i tantes persones que han vingut a refugiar-se a la nostra terra, al nostre territori com li plau dir al Sr. Sánchez.


Com els que van venir aviat farà dos anys en els vaixells Aquarius i Open Arms, molts d’ells destinats a la fi a la nostra ciutat, i que ara es troben amb la inhumana denegació del govern Sánchez, el que presideix l’home que avui apel·lava a la protecció dels més vulnerables i al patriotisme de tots plegats. Una denegació que els condemna a la condició d'”il·legals”, de no ser ciutadans. De no ser ni tan sols mereixedors de ser considerats vulnerables.