ActivitatsActualitat

Presentació amb Nadia Ghulam

By 17th juny 2023 No Comments

Convidats per la Secció de Ciències de l’Educació del Centre de Lectura, vam participar en la presentació del darrer llibre de l’activista afganesa Nadia Ghulam, resident a Catalunya des de fa anys. En la introducció a l’acte que va fer la Mariona Andreu vam poder intervenir explicant breument la nostra tasca i com ens organitzem.

Acte seguit, va intervenir l’autora de llibre que era objecte de presentació. Aquest llibre no és ni molt menys el seu primer. Des de 2010, amb l’aparició del seu celebrat “El secret del meu turbant”, testimoni directe de les seves experiències i de la seva família al seu país d’origen, han vist la llum dos llibres més, un aplec de contes tradicionals de l’Afganistan, “Contes que em van curar”, i “La primera estrella del vespre”, on abunda en la vida de les dones de la seva família.

“Somiant la pau” és un emocionant al·legat en favor d’aquest noble objectiu que, per desgràcia, cada any que passa sembla més llunyà. No obstant, exemples com el seu, el testimoni del qual ens va fer partícips i que vam poder seguir commoguts, ens obren àmbits d’esperança i il·lusió. El testimoni d’una supervivent i una activista que sap elevar la seva veu amb energia i precisió en favor de les persones més vulnerables, i que, com ella va dir en la presentació, no aspiren de nosaltres que aplaquem la seva fam o altres necessitats materials, sinó senzillament un “hola, bon dia”.

 

Aquí podeu accedir a l’enregistrament de l’acte complet.