Actualitat

Assistència al Sopar Solidari del Pont de Solidaritat

By 12th juny 2022 No Comments

Ahir dia 11 de juny vam assistir al Sopar Solidari que organitza el Pont de Solidaritat de la parròquia de Sant Bernat Calbó. Enguany es reprenia aquest acte clàssic entre els esdeveniments solidaris de la nostra ciutat després de la pausa obligada per la pandèmia de la COVID, i per això ens tocava anar a presentar el nostre projecte, que va resultar triat en l’edició última, de 2019.

Vam exposar breument com vam decidir invertir el fons recaptat que ens va ser donat per engegar un procés participatiu entre els nostres membres i les persones a les quals atenem per dedidir quines havien de ser les línies mestres del projecte de creació d’una estructura de suport a les persones sol·licitants de protecció internacional a Reus. Centrat en quatre eixos d’intervenció diferents (Autonomia personal, Sensibilització, Integració social i cultural i Ocupació), el procés va proposar un seguit d’activitats a desenvolupar en cada una d’elles. Fet el balanç tres anys més tard, i tenint en compte l’impacte de la pandèmia i l’aparició de noves necessitats urgents que ha suposat, és plenament satisfactori i es podria dir que el projecte s’ha consolidat com una infraestructura més, bé que modesta, de suport a les persones migrants de Reus que arriben a la ciutat sense recursos o que necessiten algun servei específic.

 

Moltes gràcies, de nou, al Pont de Solidaritat, a l’incansable Mn Ignasi, i al seu magnífic equip de voluntaris que van portar de nou a terme un acte lluït i entranyable que va aconseguir una dotació de recursos per a dues organitzacions més, amb destinació a projectes de cooperació amb refugiats d’Ucraïna a Eslovàquia, impulsat per Càritas en col·laboració amb les germanes de la Consolació de Reus, i a la Casa de l’Alegria, que organitza l’organització Delwende a Maputo (Moçambic), per acollir infants i adults en estat de vulnerabilitat extrema.