Actualitat

Manifest de les entitats reusenques: per la llibertat i la democràcia

By 7th novembre 2019 No Comments

Vam subscriure el manifest de les entitats reusenques compromeses amb les llibertats i els drets humans, individuals i col·lectius. Continua obert a totes les entitats de Reus i comarca que s’hi vulguin adherir.

 

Davant els fets gravíssims i excepcionals que s’han viscut aquests darrers dies i d’acord amb la tradició democràtica del teixit associatiu de Reus, les entitats sotasignants volem tornar a manifestar de forma pública i col·lectiva el nostre compromís inequívoc amb el país, els drets fonamentals i la llibertat. La sentència del Tribunal Suprem, la violència i la brutalitat exercides per les forces de seguretat i la creixent campanya judicial i mediàtica per criminalitzar el dret legítim a la protesta constitueixen, sens dubte, un dels capítols més foscos de la història més recent de Reus i de Catalunya. No podem restar impassibles o indiferents: ens hi juguem el futur de totes i tots.
Per això, fem una crida a sortir al carrer i a mobilitzar-se, sempre de forma pacífica i cívica, per tots els drets i les llibertats fonamentals inclòs el dret a l’autodeterminació, i també per denunciar la repressió i la involució autoritària de l’Estat. Així mateix, rebutgem de ple la sentència injusta del Tribunal Suprem –una clara vulneració dels drets fonamentals, com ara el de llibertat d’expressió o el de reunió– i exigim l’alliberament immediat dels presos i les preses polítiques, el retorn dels exiliats i les exiliades, i la llibertat de tots els detinguts i les detingudes de les últimes setmanes i de les persones en perill de deportació.
Finalment, pel bé de la pau ciutadana i la convivència, demanem que les forces de seguretat de l’Estat marxin de la ciutat i del país. I la profunda revisió i millora dels protocols d’actuació del cos dels Mossos d’Esquadra per evitar uns abusos policials inacceptables en una veritable societat democràtica.
Animem al teixit associatiu i en general, a tota la societat reusenca i del territori a unir esforços i a sumar-se al manifest.

Reus, 24 d’octubre de 2019.