Actualitat

Sobre els atacs a centres de MENA a Catalunya…

By 13th març 2019 No Comments

Hola estimada ciutat, estimada Reus. Davant els atacs racistes succeïts al centre de menors extrangers no acompanyats Can Ganxo, a Castelldefels el passat cap de setmana 9-10 de Març del 2019, Reus Refugi condemna enèrgicament tant la ‘razzia’ com la contramanifestació organitzada per RACISTES en aquesta ciutat. Sí, sí! RACISTES! Cal remarcar la paraula perquè molts dels participants i simpatitzants d’aquestes, es negaran com a tal, i et parlaran sobre el mal comportament dels MENA i l’augment de la delinqüència a la ciutat per justificar el que anomenen “malestar social”. Dos arguments que si perds tres minuts a Google te n’adones que són pures falsetats. Si el que va succeïr a Castelldefels et sembla malestar social i no et sembla més aviat “La nit dels vidres trencats”, no hi ha gris aquí, ets RACISTA i punt. La decisió de traslladar els menors a un altre centre, a un altre municipi, sembla una irresponsabilitat, ja que pot encoratjar accions similars en altres localitats per tal d’assolir el mateix fi. Diuen que es per protegir les menors, pero no sería millor per la seva protecció si: 1) Condemna exemplar als autors de la ‘razzia’ racista. 2) Implicar al màxim possible al conjunt de la ciutadania en la seva acolllida. Cada atac d’aquestes característiques ens el prenem com un atac a nosaltres mateixes, ens posa les piles, i de quina manera! Es per això que estem organitzant diverses accions, actes i xerrades a Reus (ExMENAs incloses?? :D), per conscienciar a les nostres veïnes de que el RACISME hi és, encara que a vegades no se’l vegi o es dissimuli amb arguments falaços o amb un “Jo no sóc racista pero…”. Estigueu atentes a les XS que anirem informant. D’altra banda Unitat Contra el Feixisme i el Racisme està organitzant una manifestació unitària per al 23 de Març a Barcelona. La protesta s’enmarca dins de la mobilització global (#WorldAgainstRacism) que es durà a terme del 16 al 23 de Març arreu del planeta. Us podeu adherir a UCFR clicant el següent enllaç: https://ucfr.cat

Gràcies per la lectura, NO PASSARAN!

Salut i repúbliqueS!